Namaste,

Praktijk voor Ayurveda

 

 

Wat is Ayurveda
Lifestyle en Voeding
Maandmenu
De Praktijk
Aromatherapie
Producten
Cadeau
Tieneke Lohr
Prijzen
Zoeken

de massage

 
 

Massage in de praktijk.

Massage wordt aangeraden in verband met haar heilzame werking. De huid is het grootste zintuig, er zitten ruim 600.000 receptorcellen en juist dat zintuig wordt bij een massage aangesproken.      Kijk naar een kind of een dier, wat voor uitwerking een aanraking of aai heeft, zij reageren nog impulsief. Een massage zet bewust aan tot een dergelijke reactie. De onrust in de geest zal even op de achtergrond zijn en dat schept mogelijkheden om er beter mee om te gaan. Een massage reduceert stress, balanceert het dosha, helpt een betere nachtrust te verkrijgen, verhoogt de immuniteit, stimuleert de hormoonproductie, brengt spieren, banden, bindweefsel en gewrichten in een betere conditie en voorziet in de voeding van alle weefsels

 

Daarnaast mogen we niet uit het oog verliezen dat elk symptoom een symptoom kan zijn van een ernstige aandoening, daarom zal ik dan, een bezoek aan de huisarts zeer aanbevelen!

                                                                                                   

Een kennismakingsgesprek en uitleg over de behandelingen is altijd gratis.

Een anamnese is bij de prijs van een behandeling inbegrepen, zo ook water, thee of koffie.

Massages:

Abhyanga, volledige lichaamsmassage met warme Ayurvedische kruiden olie, afgestemd op de vata, pitta of kapha conditie/constitutie.

De Abhyanga wordt gecombineerd met een shirobhyanga, waarbij ook de hoofdhuid wordt gemasseerd met een speciale olie.

Abhyanga als vier handen massage, alleen bij beschikbaarheid van een 2e therapeut.

Abhyanga als deelmassage, deelmassages behoren tot de mogelijkheden, wilt U bijvoorbeeld alleen Uw rug laten behandelen is dat natuurlijk bespreekbaar, zie voor een indruk in de prijslijst.

Shirobhyanga, Indiase hoofdhuid en rugmassage.

Pizichil, herhaaldelijke oliebegieting met in masseren van het hele lichaam.

Deze behandeling verschilt van de abhyanga omdat de nadruk ligt op het in masseren van olie, veel olie! Na een eerste begieting volgt een 2e en een 3e begieting, de werking is activerend stimulerend en verjongend.

 

 

Verzorgende behandeling:

Balans behandeling in fasen, de lichaamsenergie raakt uit balans door zorgen en/of stress, de energie die in het hoofd hard aan het werk is, wordt onttrokken aan het lichaam.

Deze behandeling geeft een goede doorstroming in de wervelkolom, waardoor de energiebalans kans krijgt zich te herstellen en te stabiliseren.

De behandeling bestaat uit:

- een massage van rug en schouderpartij, handen, voeten, gezicht en hals.

- Een crŤme pakking aan handen en voeten.

- Een reiniging van gezicht en hals en het herstellen van de vochtbalans van gezicht en hals.

 

Marma behandelingen:

De marmapunten worden door een lichte aanraking gestimuleerd.

Een marmabehandeling kan blokkades opheffen en de stroom van energie stimuleren. Deze behandeling kan ook worden toegepast, daar waar voor massage een contra-indicatie aanwezig is, bijvoorbeeld bij dreigende trombose of aanwezige tumoren.

Marmabhyanga, Abhyanga met speciale aandacht voor de marma punten.

De marmabehandeling en de marmabhyanga kunnen ook plaatselijk worden toegepast, daar waar de cliŽnt een probleem ervaart.

Shirodhara, dit is een voorhoofdsbegieting, de verwarmde olie stroomt op het voorhoofdsmarma van de cliŽnt.

 

Reinigende behandelingen:

Navarakhizi, een behandeling met rijsttampons gedrenkt in melk.

Na licht in oliŽn, wordt verder gemasseerd met rijsttampons.                                                     De  rijst is gekookt in speciale kruiden en wordt gedrenkt in warme melk.                                     De behandeling is reinigend en verjongend, lost blokkades op en verbetert de circulatie, doet goed bij gewrichtszwelling en verwijdert afval uit het lichaam.

Ubtan, een reinigende behandeling met Ayurvedische klei.                                                        De klei is rijk aan mineralen die in de poriŽn van de huid hun werk doen, het heeft een krachtig uittrekkende werking.

 

Warmte behandelingen:

Warme zandtampons, marma behandeling met verwarmde zakjes zand, zeer geschikt voor mensen met gewrichtsklachten.

Swedana, Stoom wordt in de ton gebracht waardoor warmte en vocht het lichaam zal bereiken, het hoofd blijft vrij. Door de warmte openen de poriŽn, de kruiden uit de olie kunnen nu nog verder het lichaam indringen. Zeer aan te bevelen na Abhyanga en Pizichil.

Stoomcabine, in de douchecabine kun je gebruik maken van de stoominstallatie waarbij de warmte en stoom hun uitwerking zullen hebben als bij swedana.

 

Andere mogelijkheden binnen Namaste.

Behandelingen als Netra tarpana/oogbad, Nasya/neusholtereiniging, Karna purana/oorreiniging, Kati basti/rugoliebad kan ik in mijn praktijk aanbieden aan cliŽnten met gerichte klachten.

 

 

 

Start ]

Copyright © 2009 Namaste, Praktijk voor Ayurveda.
Laatst bijgewerkt: 08 december 2009